Upišite broj tablice ili kliknite  OVDJE

Prijepis vozila

Od 01. siječnja 2018. kupovina i prijepis rabljenog vozila od druge osobe puno su brži, jednostavniji i jeftiniji. Umjesto odlaska na poreznu, u policijsku postaju i sl., dovoljno je doći na stanicu za tehnički pregled. Izračunaj troškove prijepisa pomoću kalkulatora.

Postupak promjene vlasništva

Za promjenu vlasništva motornog vozila nadležna je stanica za tehnički pregled unutar registracijskog područja prema prebivalištu odnosno sjedištu vlasnika vozila. Promjena vlasništva se može obaviti i u stanicama za tehnički pregled izvan registracijskog područja prebivališta, odnosno sjedišta vlasnika vozila, samo se treba 30 dana ranije podnijeti pisani zahtjev željenoj stanici.

Dokumenti potrebni za promjenu vlasništva vozila:

  1. Dokaz o vlasništvu vozila (račun, kupoprodajni ugovor, darovni ugovor, pravomoćno rješenje suda i sl.).
  2. Prometna dozvola
  3. Dokaz o tehničkoj ispravnosti vozila (ukoliko je istekla valjanost prometne dozvole)
  4. Dokaz o plaćenim propisanim obvezama.
  5. Osobna iskaznica ili putovnica.

Ovlašteni djelatnik provodi postupak promjene vlasništva vozila u informacijskom sustavu i naplaćuje propisana davanja. Postupak promjene vlasništva završava kada ovlašteni djelatnik ispiše prometnu dozvolu, ovjeri valjanost prometne dozvole u odgovarajućoj rubrici pečatom s grbom Republike Hrvatske, ovjeri prometnu dozvolu pečatom s grbom Republike Hrvatske i uruči prometnu dozvolu zajedno s registarskim pločicama vlasniku vozila.

Novo vozilo ili prijenos vlasništva

Kupili ste novo vozilo ili promjenili vlasništvo ili registarsku oznaku u zadnjoj godini.

Open chat
Pozdrav 👋
Kako Vam mogu pomoći?