Osiguranje turističkih apartmana,

kuća i gostiju

Osiguranje turističkih apartmana

kuća i gostiju

“osiguranje imovine znači mirno spavanje s povjerenjem da su vaše vrijednosti zaštićene”

Zašto ugovoriti

Osiguranje turističkih apartmana, kuća i gostiju

Osiguranje turističkih apartmana, kuća i gostiju odnosi se na specifičnu vrstu osiguranja namijenjenu vlasnicima nekretnina koji iznajmljuju svoje objekte turistima i putnicima. Ova vrsta osiguranja pruža zaštitu od raznih rizika povezanih s iznajmljivanjem nekretnine na kratkoročnoj osnovi.

Evo nekoliko ključnih aspekata osiguranja turističkih apartmana, kuća i gostiju:

Pokriće štete na imovini: Ovo pokriva štetu ili gubitak na samoj nekretnini, bilo da se radi o građevinskoj šteti ili šteti na sadržaju unutar apartmana ili kuće. To može uključivati štetu uzrokovanu gostima, prirodnim katastrofama ili drugim događajima.

Odgovornost prema trećim osobama: Ako se gost ozlijedi unutar Vaše nekretnine ili na Vašem posjedu i odluči Vas tužiti, ova vrsta osiguranja pokriva odgovornost i može pokriti troškove povezane s pravnom obranom i odštetama.

Gubitak prihoda: Ako je Vaša nekretnina oštećena do te mjere da je nenastanjiva (npr. zbog požara ili poplave) i ne možete je iznajmljivati, neka osiguranja nude pokriće za izgubljeni prihod za određeni vremenski period.

Osiguranje gostiju: Neki paketi osiguranja mogu nuditi dodatnu zaštitu za osobne stvari Vaših gostiju dok borave u Vašem apartmanu ili kući.

Specifična pokrića: Ovisno o osiguravajućoj kući, mogu se nuditi i dodatna pokrića, poput osiguranja od krađe, osiguranja bazena ili jacuzzija, osiguranja od otkazivanja rezervacija i drugih.

Kada iznajmljujete svoju nekretninu, posebno putem online platformi poput Airbnb-a, Booking.com-a ili sličnih, važno je imati adekvatno osiguranje koje će Vam pružiti mir uma. Mnoge standardne police osiguranja za kuće i stanove ne pokrivaju aktivnosti povezane s kratkoročnim iznajmljivanjem, pa je stoga ključno uložiti u specijaliziranu policu osiguranja za turističke apartmane i kuće.

Cijena osiguranja turističkih apartmana, kuća i gostiju varira ovisno o nizu faktora. Točna premija će ovisiti o:

Lokaciji nekretnine: Objekti u područjima s visokim rizikom od prirodnih katastrofa (poput poplava, potresa ili požara) obično imaju višu premiju.

Vrijednosti nekretnine: Viša vrijednost objekta može rezultirati višom premijom.

Vrsta i starost objekta: Starije nekretnine mogu imati više premije nego novije. Materijal iz kojeg je izgrađena kuća ili apartman također može utjecati na cijenu.

Učestalost iznajmljivanja: Ako često iznajmljujete svoj objekt, premija može biti viša zbog povećanog rizika od štete.

Sigurnosne mjere: Objekti s alarmnim sustavima, protuprovalnim vratima, detektorima dima i drugim sigurnosnim značajkama mogu imati nižu premiju.

Iznos franšize: Kao i s drugim vrstama osiguranja, veća franšiza može rezultirati nižom premijom.

Dodatna pokrića: Ako dodate specifična pokrića, poput osiguranja bazena, osiguranja od krađe ili osiguranja od otkazivanja, to će vjerojatno povećati premiju.

Povijest potraživanja: Ako ste u prošlosti imali štetne događaje ili ste često podnosili potraživanja, to može povećati vašu premiju.

Pružatelj usluge: Različite osiguravateljske tvrtke nude različite tarife i popuste.

Za preciznu procjenu cijene osiguranja turističkih apartmana, kuća i gostiju, najbolje je ispuniti kontakt obrazac i zatražiti ponudu.

young-couple-traveler-with-luggage-sleeping-on-the-bed-in-hotel-room_1280

Dodatna pokrića

OSIGURANJA ZA VAŠu imovinu

Uz osnovnu policu osiguranja imovine možete birati dodatna pokrića

provide-all-types-of-insurance-services-_1280

Imate li još

pitanja?

Ispod možete pronaći odgovore na neka često postavljena pitanja, a za dodatna pitanja nas kontaktirajte. Naš tim Vam stoji na raspolaganju.

Osiguranje kuće ili stana tipično pokriva štetu na samoj građevini, štetu ili gubitak osobnih stvari unutar doma, odgovornost prema trećim osobama te dodatne životne troškove u slučaju nenastanjivosti doma.

Ne, osiguranje stana ili kuće nije zakonski obavezno, ali se preporučuje kao zaštita Vaše imovine.

Premija se određuje na temelju vrijednosti nekretnine, lokacije, vrste i starosti objekta, sigurnosnih značajki, iznosa franšize i drugih čimbenika.

Specifična pokrića poput onih za potrese ili poplave obično se dodaju kao dodatne opcije i mogu povećati premiju.

Franšiza je iznos koji osiguranik plaća iz vlastitog džepa prije nego što osiguravajuća kuća pokrije ostatak štete.

Možete zatražiti reviziju odluke ili konzultirati se s neovisnim stručnjakom ili odvjetnikom specijaliziranim za osiguranja.

To ovisi o uvjetima Vaše police. Neka osiguranja mogu pokriti štete prouzročene kućnim ljubimcima, dok druga to mogu isključiti.

Ako planirate iznajmljivati svoju nekretninu, trebali biste ugovoriti policu osiguranja turističkih apartmana, kuća i gostiju.

Kontaktirajte nas zaizradu ponude

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi osiguranja turističkih apartmana, kuća i gostiju, slobodno nas kontaktirajte.

OsigurajMe-phone-screen_960
Open chat
Pozdrav 👋
Kako Vam mogu pomoći?