Upišite broj tablice ili kliknite  OVDJE
 • Više od 10 osiguravajućih kuća
 • Izvrsno ocijenjeno od korisnika
 • Pomoć stručnjaka prilikom prijave štete
 • Uzmi 15% popusta na ukupnu cijenu
Upišite broj tablice ili kliknite  OVDJE
Obvezno osiguranje vozila: Cijena, kako ga ugovoriti i gdje

Obvezno osiguranje vozila: Cijena, kako ga ugovoriti i gdje

Kupili ste novi automobil? Prvi korak jest da ga osigurate.

Koje je cijena police osiguranja za auto, kako se određuje cijena osiguranja po kw, gdje ugovoriti policu te na što paziti donosimo u ovom vodiču.

Iako većina ljudi ugovara policu osiguranja vozila prilikom tehničkog pregleda, provjerite koje sve mogućnosti postoje.

ONLINE IZRAČUN AUTO OSIGURANJA

Cijena osiguranja vozila

 Cijena osiguranja automobila može vas doći znantno jeftinije ili skuplje, ovisi gdje ste ju ugovorili i pod kojim uvjetima.

Želite li uštedjeti novac i vrijeme kod uplate police obveznog osiguranja, naša preporuka jest da automobil osigurate onlineuz moguće popuste koje određena osiguranja imaju na akciji.

Mi vam nudimo 15% popusta za ugovaranje police obveznog osiguranja vozila online!

Na cijenu osiguranja vozila nju utječu različiti faktori, kao što su:

 1. Snaga vozila- cijena po kw

Cijena osiguranja vozila najviše ovisi o kw, odnosno o snazi vozila. Kilovati kod automobila, odnosno kubikaža kod motocikala, govore nam koliku brzinu može razviti određeneo vozilo, a samim time i kakvu vrstu štete može maksimalno nanijeti.

Iz tog razloga cijena osiguranja vozila je veća za vozila s većom snagom, tj broja kilovata. . 

 1. Dob vlasnika vozila

Mladi vozači u pravilu imaju skuplje osiguranje. neiskustvo povećava šanse da će prouzročiti prometnu nezgodu te će zbog dobi plaćati više premije od starijih osiguranika.

Stariji vozači s više vozačkog iskustva statistički uzrokuju manje nezgoda te zbog toga plaćaju niću cijenu automobilskog osiguranja.

 1. Vlasništvo nad vozilom

Cijena osiguranja vozila ovisi o tome je li vlasnik fizička osoba, pravna osoba ili obrt. 

 4. Svrha vozila

Cijena osiguranja vozila za taksije je viša od drugih vozila i za 50%!

Jednostavno, statistika pokazuje da taksiji u prosjekuu češće sudjeluju u prometnim nesrećama jer su, naprosto, više na cesti. 

 1. Regija

Iako mnogi to ne znaju, cijena osiguranja vozila razlikuje se od grada do grada, odnosno po regijama Hrvatske.

Tako će Zagrepčani platiti višu cijenu osiguranja od onih koji žive u Bjelovaru ili nekoj drugoj manjoj općini s manjom količinom prometa. 

Statistički je izračunato da će gušće naseljena područja, unatoč kvaliteti prometnice, imati viši broj prometnih nezgoda od manje naseljenih područja. 

 1. Bonus i malus

Sustav bonus – malus najviše utječe na cijenu osiguranja vozila. 

Bonus je zapravo postotak popusta na početni iznos premije osiguranja, dok je malus kazna.

Bonus se izražava u postotcima, a ovisi o eventualnim štetama uzrokovanim u prethodnim godinama. Tako neki vozači koji godinama voze oprezno i nisu sudjelovali u prometnim nesrećama kao krivci mogu ostvariti bonus popust i do 50%!

Početni bonus ne postoji,  nego kod prvog ugovaranja police auto osiguranja plaćate potpunu cijenu.

 Sljedeće godine, ako niste skrivili prometnu nezgodu, ostvarujete bonus od 10%, a svake iduće još 5% do maksimalnih 50% popusta. 

Suprotno bonusu, malus je nadoplata na premiju, tj. postotak povećanja cijene osiguranja. Sustav malusa primjenjuje se kad bonus padne ispod 0%. Do njega dolazi ako vozači skrive više nezgoda pa zbog svake od njih izgube dio bonusa.

Informacija o vašem bonusu nalazi se u bazi podataka hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) kojoj pristupamo prilikom izračuna cijene vaše police. 

Ukoliko mislite da vaš j bonus nije ispravan kontaktirajte nas na 01 8000 816 ili ispunit formu na linku (DODATI LINK!)  i mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i napraviti provjeru bonusa.

 1.  Kilometraža

Nije isto prelazite li godišnje puno kilometara ili se vozite kratko po gradu do posla i natrag. Ovisno o broju godišnje kilometraže, varira i cijena osiguranja vozila.

Što manje kilometara napraviš u jednoj godini, imaš veći popust!

 1. Nosivost teretnog vozila

Kada su teretna vozila u pitanju, na cijenu osiguranja utječe i njihova nosivost tj. je li ona veća od 1,5 tona. Veća nosivost, tj. veća količina tereta može prouzročiti veću štetu u prometu pa je zato i cijena osiguranja veća.

Kako do police osiguranja online?

Savjetujemo da provjerite naš online kalkulator i u pet minuta jednostavno osigurate vaše vozilo:

1.Unesite podatke

Unesite tablicu svog automobila, ime i prezime, OIB, godinu rođenja i email te provjerite svoju cijenu na koju ostvarujete 15% dodatnog popusta.

2. Provjerite cijenu

Uz super cijenu police obaveznog auto osiguranja izaberite i dodatne opcije kao što su osiguranje putnika i zaštita bonusa.

3. Platite i vozite

Provjerite svoje osobne podatke te plati policu uplatnicom ili karticama, možete i na rate. E-polica stiževam  na mail odmah po uplati.

Imate li dodatnih pitanja, nazovite nas na 01 8000 816!

Kako do police osiguranja offline? 

Odvezite se do stanice za tehnički pregled vozila.

Stavite vozilo u red, prijavite tehnički, pričekate neko kratko vrijeme i na redu ste. Pregled traje otprilike 15-ak minuta. Idete na šalter s dokumentacijom koju vam je dao kontrolor i primjerkom police osiguranja za tehnički, plaćate cestarinu i dobivate pečat u prometnoj da je vozilo tehnički ispravno na period od godine dana.

Naravno , kao i gotovo svima ta  polica obveznog osiguranja je samo jedan nužni dio koji je potreban da biste registrirali Vašeg ljubimca.

Naime, trebali biste pozornije pristupiti ugovaranju police obveznog osiguranja. 

Na što paziti: 

 • Nemojte dozvoliti da vam vaš zastupnik osiguranja u kojega ugovarate policu osiguranja vozila samo „pokuša“ prodati  policu da se prođe što jeftinije. 
 • Ne inzistirajte samo na cijeni bez obzira na pokrića.   Takve police obično nemaju nekakvo dodatno/prošireno pokriće iako su jeftinije nerijetko samo i 200-300 kn što je otprilike 10-20% razlike od prosječne police. Za gore navedenu razliku od 200-300 kn po polici možete puno izgubiti, ali i mnogo dobiti.

Možete dosta izgubiti ako vam se dogodi da ste vi kriva za prometnu nezgodu, a nemate tzv. Auto osiguranje + koje vam jamči odštetu za materijalnu, ali i nematerijalne ozljede.

Ako na policu automobilskog osiguranja uzmete dodatna pokrića, bit ćete bolje zaštićeni u slučaju prometne nezgode.

Dodatna pokrića mogu se odnositi na:

 • osiguranje vozača za štetu zbog tjelesnih ozljeda, iako vi skrivite nezgodu
 • pravnu zaštitu (sudjelovanje osiguratelja u troškovima zastupanja na sudu, troškovi suda, advokata,…) 
 • asistenciju PLUS ( pomoć pri kvaru vozila, vuča ili prijevoz vozila, dostava goriva,zamjensko vozilo, smještaj u hotelu,…)
 • osiguranje od nezgode 

Ukoliko vam je sve ovo zamorno i ne želite da vas netko na licu mjesta „obrađuje“ i nagovara koje osiguranje da uzmete, preporučamo da razmislite o ugovaranju police osiguranja putem osiguraj.me.

...ima još zanimljivosti

Novo vozilo ili prijenos vlasništva

Kupili ste novo vozilo ili promjenili vlasništvo ili registarsku oznaku u zadnjoj godini.