Dopunsko zdravstveno

osiguranje

Dopunsko zdrastveno osiguranje

“Osigurajte najvažnije – svoje zdravlje!”

Zašto ugovoriti

Dopunsko zdravstveno osiguranje

Dopunsko zdravstveno osiguranje je vrsta osiguranja koje pokriva troškove koje osnovno ili obvezno zdravstveno osiguranje ne pokrivaju u potpunosti. U kontekstu Hrvatske, dopunsko zdravstveno osiguranje osmišljeno je kako bi se pokrile participacije u troškovima liječenja i drugih zdravstvenih usluga koje su djelomično pokrivene obveznim zdravstvenim osiguranjem.

U praksi, to znači da osoba s dopunskim zdravstvenim osiguranjem ne plaća participaciju prilikom posjeta primarnom liječniku, specijalističkim pregledima, hospitalizaciji, dijagnostičkim procedurama, ali i pri kupnji lijekova na recept koji su na listi HZZO-a.

Ugovaranje dopunskog zdravstvenog osiguranja je dobrovoljno, ali mnogi se hrvatski građani odluče za njega, kako bi izbjegli dodatne troškove prilikom korištenja zdravstvenih usluga.

Cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja u Hrvatskoj varira ovisno o osiguravajućoj kući i specifičnom paketu usluga koji odaberete. 

Također, cijena može ovisiti o različitim faktorima, kao što je dob osiguranika, postojanje kroničnih bolesti, obuhvat paketa i posebni popusti ili akcije koje osiguravajuće kuće nude u određenim periodima.

Ako razmišljate o ugovaranju dopunskog zdravstvenog osiguranja, najbolje bi bilo da zatražite ponudu.

hand-documents-and-doctor-writing-at-hospital-for-2022-12-22-19-29-18-utc_960

Zdrastveno osiguranje

Brinite o svom zdravlju!

Vrhunska zdravstvena zaštita koja uključuje:

medic-working-with-microscope-at-the-laboratory-2021-12-13-22-45-57-utc_960

Imate li još

pitanja?

Ispod možete pronaći odgovore na neka često postavljena pitanja, a za neka dodatna slobodno nas kontaktirajte. Naš tim stoji Vam na raspolaganju.

Ne, dopunsko osiguranje nije obavezno, ali ono pokriva troškove participacija pa mnogi građani Hrvatske odlučuju ga imati kako bi izbjegli dodatne troškove prilikom posjete liječniku.

Cijena varira ovisno o osiguravajućoj kući i paketu usluga, ali obično se kreće od nekoliko eura mjesečno.

Ne, dopunsko osiguranje ne pokriva stomatološke usluge. Za takve usluge potrebno je ugovoriti dodatno osiguranje.

Uobičajeno trajanje je godinu dana, nakon čega se ugovor može obnoviti.

U većini slučajeva možete otkazati osiguranje prije isteka, ali preporučujemo da provjerite uvjete otkazivanja sa svojim osiguravajućim društvom

To ovisi o uvjetima police. Neka dodatna osiguranja mogu pokrivati troškove liječenja u inozemstvu, dok druga ne. Važno je pažljivo pročitati uvjete osiguranja prije nego što ga ugovorite.

Ako ne platite premiju na vrijeme, Vaše osiguranje može biti prekinuto. Većina osiguravajućih društava pruža određeni rok za plaćanje premije prije nego što se polica poništi.

U većini slučajeva, promjene u paketu su moguće na godišnjoj osnovi prilikom obnove ugovora. Međutim, najbolje je konzultirati se s Vašim osiguravajućim društvom o mogućnostima promjene.

Ne nužno. Mnoga osiguravajuća društva nude obiteljske pakete koji pokrivaju više članova obitelji pod jednom policom. Uvjeti i cijene se mogu razlikovati, pa je važno istražiti i usporediti ponude.

Neka dodatna osiguranja mogu pokrivati troškove preventivnih pregleda, dok dopunsko osiguranje obično pokriva participacije za usluge koje su već obuhvaćene obveznim osiguranjem. Ponovno je važno pažljivo pročitati uvjete osiguranja ili se konzultirati s osiguravajućim društvom.

 

Kontaktirajte nas zadodatne upite

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi dopunskog zdravstvenog osiguranja slobodno nas kontaktirajte.

OsigurajMe-phone-screen_960
Open chat
Pozdrav 👋
Kako Vam mogu pomoći?