Upišite broj tablice ili kliknite  OVDJE
Vodič kod elementarnih nepogoda

Vodič kod elementarnih nepogoda

Elementarne nepogode, kao što su potresi, poplave ili snažne oluje, mogu nanijeti ogromnu materijalnu štetu. U takvim trenucima, ključno je znati kako pravilno prijaviti štetu kako biste što prije ostvarili svoja prava prema osiguravajućoj kući s kojom ste sklopili policu osiguranja imovine. U nastavku donosimo važne korake koje trebate slijediti.

Prioritet je sigurnost

Nakon nepogode, prvo se pobrinite za svoju sigurnost i sigurnost svojih najbližih. Ako je Vaša nekretnina postala nesigurna za boravak, odmah je napustite i potražite sigurno mjesto.

Dokumentirajte štetu

Jedan od ključnih koraka je dokumentiranje štete. Fotografirajte ili snimite video svih oštećenih dijelova nekretnine, vozila ili drugih predmeta. Ove će fotografije i videozapisi poslužiti kao dokaz pri prijavi štete.

Odmah kontaktirajte osiguravajuću kuću

Bez odgađanja kontaktirajte svoju osiguravajuću kuću i obavijestite ih o nastaloj šteti. Većina osiguravajućih društava ima posebne linije za hitne slučajeve koje su dostupne 24/7.

Ispunite obrazac za prijavu štete

Nakon kontakta s osiguravajućom kućom, dobit ćete obrazac za prijavu štete. Pažljivo ga ispunite, priložite sve potrebne dokumente, fotografije i videozapise te ga što prije pošaljite natrag.

Organizirajte procjenu štete

Osiguravajuća kuća će poslati svog procjenitelja da pregleda štetu i odredi iznos odštete. Preporučljivo je biti prisutan tijekom ovog pregleda kako biste mogli pružiti sve potrebne informacije.

Sačuvajte sve račune

Ako ste morali izvršiti hitne popravke ili ste morali potražiti privremeni smještaj, obavezno sačuvajte sve račune. Ovi računi će vam biti potrebni prilikom traženja nadoknade od osiguravajuće kuće.

Budite strpljivi, ali uporni

Prijavljivanje štete može biti dugotrajan proces. Iako je važno biti strpljiv, također je važno biti uporan i redovito se informirati o statusu vaše prijave.

Zaključak
Prijavljivanje štete nakon elementarne nepogode može biti stresno iskustvo, ali s pravim koracima i informacijama, proces može biti puno jednostavniji. Slijedite gore navedene korake, informirajte se i ne ustručavajte se tražiti pomoć kada vam je potrebna.

Novo vozilo ili prijenos vlasništva

Kupili ste novo vozilo ili promjenili vlasništvo ili registarsku oznaku u zadnjoj godini.

Open chat
Pozdrav 👋
Kako Vam mogu pomoći?