Kasko

osiguranje brodica i jahti

Kasko osiguranje brodica i jahti

“Plovite bezbrižno uz osiguranje putnika i plovila.”

Zašto ugovoriti

Kasko osiguranje brodica i jahti

Kasko osiguranje brodica i jahti specifičan je oblik osiguranja namijenjen pokrivanju šteta na samim plovilima. “Kasko” se često odnosi na osiguranje koje pokriva fizičke štete na osiguranoj imovini, u ovom slučaju plovilu.

Evo osnovnih karakteristika kasko osiguranja brodica i jahti:

Pokriće fizičkih šteta: Ovo osiguranje pokriva troškove popravka ili zamjene plovila u slučaju oštećenja ili gubitka uzrokovanog nesrećama, sudarima, olujama, požarima ili drugim određenim rizicima.

Krađa: Kasko osiguranje također obično pokriva gubitak plovila uslijed krađe.

Dodatna oprema: Mnoge police kasko osiguranja pružaju pokriće za dodatnu opremu plovila, poput navigacijske opreme, pribora za ribolov ili opreme za ronjenje.

Ostale situacije: Ovisno o polici, osiguranje može pokrivati i druge specifične situacije, kao što su vandalizam, šteta uzrokovana ledom ili potonuće plovila.

Vrsta vrijednosti: Ovisno o polici, osiguranje može nadoknaditi “stvarnu gotovinsku vrijednost” plovila (tj. trenutnu tržišnu vrijednost s obzirom na amortizaciju) ili “dogovorenu vrijednost” (unaprijed dogovoreni iznos bez obzira na stvarnu vrijednost plovila u trenutku gubitka).

Kasko osiguranje obično ne pokriva:

Oštećenja uzrokovana postupnim trošenjem ili nedostatkom održavanja.
Oštećenja uzrokovana organizmima kao što su školjke, alge ili drugi morski organizmi.
Za vlasnike brodica i jahti, kasko osiguranje pruža važnu financijsku zaštitu za njihovu dragocjenu imovinu. Međutim, uvijek je važno pažljivo čitati uvjete i odredbe police, razumjeti što je pokriveno i što nije, te razmotriti potencijalne dodatke ili proširenja pokrića ako je potrebno.

Cijena kasko osiguranja brodica i jahti može se značajno razlikovati ovisno o nizu faktora. Evo nekoliko ključnih faktora koji obično utječu na cijenu kasko osiguranja:

Vrsta i vrijednost plovila: Jahte i luksuzna plovila obično imaju višu premiju osiguranja od manjih i jeftinijih brodica.

Starost i stanje plovila: Novija i bolje očuvana plovila obično imaju povoljnije stope osiguranja, dok starija plovila s više trošenja mogu rezultirati višim premijama.

Namjena plovila: Plovila koja se koriste za komercijalne svrhe ili iznajmljivanje mogu imati drukčije stope od plovila koja se koriste isključivo za rekreaciju.

Područje plovidbe: Ako plovilo plovi po područjima s većim rizikom od oluja, piratstva ili drugih opasnosti, premija može biti viša.

Povijest vlasnika: Ako vlasnik ima povijest nesreća ili šteta na plovilu, premija može biti viša.

Osiguravajuće društvo: Cijene se mogu razlikovati među osiguravajućim društvima, stoga je važno usporediti ponude različitih društava.

Izabrani pokrići: Širina i dubina pokrića koje odaberete, kao što su visoki limiti odgovornosti, dodatne opcije pokrića ili smanjenje iznosa franšize, mogu utjecati na cijenu.

Sigurnosne mjere: Ako plovilo ima dodatne sigurnosne značajke, poput alarma protiv krađe ili naprednih navigacijskih sustava, to može smanjiti premiju.

Ako želite točnu cijenu za kasko osiguranje brodica i jahti u vašem području ili državi, preporučujemo da zatražite ponudu.

boat-marina_1536

Kasko

osiguranja za vaše plovilo

Za svoju brodicu ili jahtu, neovisno koristite li je za rekreaciju ili za obavljanje djelatnosti, ugovorite kasko osiguranje plovila.

marina-with-yachts_960

Imaš li još

pitanja?

Ispod možeš pronaći odgovore na neka često postavljena pitanja. A za dodatna pitanja nas kontaktiraj. Naš tim ti stoji na raspolaganju…

Osiguranje plovila obično pokriva fizičku štetu na plovilu, odgovornost prema trećima, medicinske troškove, pomoć na moru, krađu i druge specifične rizike, ovisno o uvjetima police.

Da, većina polica osiguranja plovila pruža pokriće za štetu uzrokovanu olujama, ali uvijek je važno provjeriti specifične uvjete police.

Da, većina polica osiguranja plovila pokriva ozljede putnika, ali limiti i uvjeti mogu varirati.

Ako vaša polica uključuje pokriće za “total loss” ili potpuni gubitak, bit ćete nadoknađeni do dogovorene vrijednosti plovila ili njegove tržišne vrijednosti, ovisno o vrsti police.

Da, većina polica pokriva krađu plovila i njegove osnovne opreme, ali detalji mogu varirati i važno je provjeriti uvjete.

Da, ali možda će vam trebati posebno osiguranje ili dodatni uvjeti koji pokrivaju komercijalnu upotrebu plovila.

Većina polica osiguranja plovila pruža pokriće dok je plovilo na kopnu, na primjer, dok je na prikolici ili u skladištu, ali detalji mogu varirati.

Prvo, osigurajte sigurnost svih putnika. Zatim, dokumentirajte štetu fotografijama i prikupite sve relevantne informacije, poput podataka o drugim plovilima ili svjedocima. Na kraju, što je prije moguće, kontaktirajte svoje osiguravajuće društvo kako biste podnijeli zahtjev.

Javite se za dodatne upite

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi kasko osiguranja brodica i jahti slobodno nas kontaktirajte.

OsigurajMe-phone-screen_960