Dragovoljno

osiguranje brodica i jahti

Dragovoljno

osiguranje brodica i jahti

“Plovite bezbrižno uz osiguranje putnika i plovila.”

Zašto ugovoriti

Dragovoljno osiguranje brodica i jahti

Dragovoljno osiguranje brodica i jahti specifičan je tip osiguranja namijenjen vlasnicima manjih plovila (brodica) i luksuznijih plovila (jahti). Kao što ime sugerira, ovo osiguranje nije obvezno, ali mnogi vlasnici plovila odlučuju ga ugovoriti kako bi zaštitili tuđu imovinu i sebe od potencijalnih financijskih gubitaka povezanih s nesrećama, oštećenjima.

Evo nekoliko ključnih aspekata dragovoljnog osiguranja brodica i jahti:

Odgovornost: Pokriva štetu koju vlasnik plovila može nanijeti drugima, bilo da je riječ o šteti na drugim plovilima, objektima ili ozljedama drugih osoba.

Pomoć na moru: U slučaju kvara ili druge nužde, osiguranje može pokriti troškove vuče ili pomoći na moru.

Dragovoljno osiguranje brodica i jahti može varirati ovisno o osiguravajućem društvu i specifičnim potrebama vlasnika plovila. Važno je pažljivo proučiti uvjete i odredbe police, kao i razmisliti o raznim scenarijima koji bi mogli utjecati na plovilo kako bi se osiguralo adekvatno pokriće.

Cijena dragovoljnog osiguranja brodica i jahti može se značajno razlikovati ovisno o nizu faktora. Evo nekoliko ključnih faktora koji obično utječu na cijenu takvog osiguranja:

Vrsta i vrijednost plovila: Jahte i luksuzna plovila obično imaju višu premiju osiguranja od manjih i jeftinijih brodica.

Starost i stanje plovila: Novija i bolje očuvana plovila obično imaju povoljnije stope osiguranja, dok starija plovila s više trošenja mogu rezultirati višim premijama.

Namjena plovila: Plovila koja se koriste za komercijalne svrhe ili iznajmljivanje mogu imati drukčije stope od plovila koja se koriste isključivo za rekreaciju.

Područje plovidbe: Ako plovilo plovi po područjima s većim rizikom od oluja, piratstva ili drugih opasnosti, premija može biti viša.

Povijest vlasnika: Ako vlasnik ima povijest nesreća ili šteta na plovilu, premija može biti viša.

Osiguravajuće društvo: Cijene se mogu razlikovati među osiguravajućim društvima, stoga je važno usporediti ponude različitih društava.

Izabrani pokrići: Širina i dubina pokrića koje odaberete, kao što su visoki limiti odgovornosti, dodatne opcije pokrića ili smanjenje iznosa franšize, mogu utjecati na cijenu.

Ako želite točnu cijenu za dragovoljno osiguranje brodica i jahti u vašem području ili državi, zatražite ponudu.

boat-marina_1536

Dodatna

osiguranja za vaše plovilo

Za svoju brodicu ili jahtu, neovisno koristite li je za rekreaciju ili za obavljanje djelatnosti, ugovorite kasko osiguranje plovila.

marina-with-yachts_960

Imaš li još

pitanja?

Ispod možeš pronaći odgovore na neka često postavljena pitanja. A za dodatna pitanja nas kontaktiraj. Naš tim ti stoji na raspolaganju…

Osiguranje plovila obično pokriva fizičku štetu na plovilu, odgovornost prema trećima, medicinske troškove, pomoć na moru, krađu i druge specifične rizike, ovisno o uvjetima police.

Da, većina polica osiguranja plovila pruža pokriće za štetu uzrokovanu olujama, ali uvijek je važno provjeriti specifične uvjete police.

Da, većina polica osiguranja plovila pokriva ozljede putnika, ali limiti i uvjeti mogu varirati.

Ako vaša polica uključuje pokriće za “total loss” ili potpuni gubitak, bit ćete nadoknađeni do dogovorene vrijednosti plovila ili njegove tržišne vrijednosti, ovisno o vrsti police.

Da, većina polica pokriva krađu plovila i njegove osnovne opreme, ali detalji mogu varirati i važno je provjeriti uvjete.

Da, ali možda će vam trebati posebno osiguranje ili dodatni uvjeti koji pokrivaju komercijalnu upotrebu plovila.

Većina polica osiguranja plovila pruža pokriće dok je plovilo na kopnu, na primjer, dok je na prikolici ili u skladištu, ali detalji mogu varirati.

Prvo, osigurajte sigurnost svih putnika. Zatim, dokumentirajte štetu fotografijama i prikupite sve relevantne informacije, poput podataka o drugim plovilima ili svjedocima. Na kraju, što je prije moguće, kontaktirajte svoje osiguravajuće društvo kako biste podnijeli zahtjev.

Javite se zaza izradu ponude

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi dragovoljnog osiguranja brodica i jahti slobodno nas kontaktirajte.

OsigurajMe-phone-screen_960
Open chat
Pozdrav 👋
Kako Vam mogu pomoći?