Osiguranje učenika i studenata

od nezgode

Osiguranje učenika i studenata od nezgode

“Nesretne slučajeve nažalost ne možemo predvidjeti. Ono što možemo učiniti je ublažiti posljedice.”

Zašto ugovoriti

Osiguranje učenika i studenata

Osiguranje učenika i studenata specifična je vrsta osiguranja namijenjena zaštiti učenika i studenata od raznih rizika s kojima se mogu susresti tijekom svog školovanja ili studiranja.

U osnovi, osiguranje učenika i studenata pruža pokriće u slučaju nezgoda, ozljeda ili bolesti koji se mogu dogoditi tijekom školskih aktivnosti, izvanškolskih aktivnosti ili tijekom putovanja na studijske programe ili ekskurzije.

Evo nekoliko ključnih karakteristika osiguranja učenika i studenata:

Nezgode i ozljede: Pokriva medicinske troškove povezane s ozljedama koje se dogode tijekom školskih aktivnosti, sporta, ekskurzija ili bilo koje druge aktivnosti povezane s obrazovanjem.

Bolesti: Neka osiguranja mogu pokrivati troškove liječenja bolesti koje se razvijaju tijekom perioda osiguranja.

Trajni invaliditet ili smrt: U slučaju teže nesreće koja rezultira trajnim invaliditetom ili smrću, osiguranje može pružiti jednokratnu isplatu osiguraniku ili njegovoj obitelji.

Putna osiguranja: Ako studenti ili učenici putuju (npr. za studijske programe, razmjene ili ekskurzije), ovo osiguranje može pokriti medicinske troškove, gubitak prtljage ili otkazivanje putovanja.

Dnevna naknada: U slučaju hospitalizacije zbog ozljede ili bolesti, neka osiguranja pružaju dnevnu naknadu za svaki dan proveden u bolnici.

Vrsta i opseg pokrića, kao i cijena premije, može se razlikovati ovisno o osiguravajućem društvu i specifičnim potrebama učenika ili studenta. Preporučuje se konzultacija s osiguravajućim društvom i detaljno proučavanje uvjeta osiguranja kako bi se osigurao najbolji mogući paket zaštite.

Cijena osiguranja učenika i studenata može se značajno razlikovati ovisno o raznim faktorima. Evo nekoliko ključnih faktora koji obično utječu na cijenu takvog osiguranja:

Opseg pokrića: Ako osiguranje pruža širi spektar pokrića (npr. nezgode, bolesti, putovanja itd.), premija će vjerojatno biti viša.

Iznos pokrića: Veći iznosi pokrića ili isplate u slučaju ozljeda, bolesti ili smrti obično će rezultirati većom premijom.

Trajanje osiguranja: Ako je osiguranje namijenjeno pokrivanju cijele akademske godine, uključujući praznike i putovanja, može biti skuplje od osiguranja koje pokriva samo određeni period.

Specifične aktivnosti: Učenici ili studenti koji se bave rizičnijim aktivnostima, poput određenih sportova ili laboratorijskih vježbi, mogu imati višu premiju.

Dob i zdravstveno stanje: Iako je većina učenika i studenata u mlađoj dobi i obično su zdravi, neka specifična zdravstvena stanja mogu utjecati na cijenu premije.

Osiguravajuće društvo: Cijene se mogu razlikovati među osiguravajućim društvima, stoga je važno usporediti ponude različitih društava.

Ako želite točnu cijenu za osiguranje učenika i studenata u Hrvatskoj, preporučujem da se obratite nekoliko osiguravajućih društava kako biste dobili konkretne ponude. Usporedba ponuda i uvjeta osiguranja pomoći će Vam odabrati najbolju opciju za Vaše potrebe i financijske mogućnosti.

university-students-sitting-on-stairs-and-talking-indoors-back-to-school-concept_1280

Dodatno

Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

U slučaju preuzimanja jamstva za nesretne slučajeve (nezgodu), osiguratelj isplaćuje:

close-up-of-empty-stretcher-inside-ambulance-vehicle-1-1_1280

Imate li još

pitanja?

Ispod možete pronaći odgovore na neka često postavljena pitanja, a za dodatna pitanja nas kontaktirajte. Naš tim Vam stoji na raspolaganju.

Pokriva financijske posljedice uslijed nesretnih slučajeva koji mogu rezultirati tjelesnim ozljedama, invaliditetom ili smrću.

Cijena premije ovisi o faktorima poput dobi osiguranika, opsega pokrića, zdravstvenog stanja i trajanja osiguranja. Najbolje je konzultirati se s osiguravateljem za točan iznos.

To može varirati ovisno o osiguravatelju, ali često su isključeni slučajevi samoozljeđivanja, ozljede uslijed droga ili alkohola, ratni sukobi ili sudjelovanje u opasnim aktivnostima.

Dok individualno osiguranje nezgode pokriva specifične slučajeve nesreće i njihove posljedice, životno osiguranje pruža isplatu nakon smrti osiguranika, bez obzira na uzrok smrti.

Iznos isplate obično se određuje prema težini ozljede i naveden je u polici osiguranja. Trajni invaliditet ili smrt obično rezultiraju većom isplatom.

Premija može rasti s godinama zbog povećanog rizika. Ovisno o osiguravatelju, Vaša premija također može rasti ako imate povijest ozljeda.

Neki osiguravatelji nude obiteljske pakete koji pokrivaju članove obitelji pod jednom policom, ali uvjeti se mogu razlikovati.

Ako Vaša nova profesija ima veći rizik od ozljeda, osiguravatelj može prilagoditi Vašu premiju. Važno je obavijestiti osiguravatelja o promjenama.

U slučaju nesreće, trebali biste se odmah obratiti svom osiguravatelju i slijediti njihove upute za podnošenje zahtjeva.

Neka osiguranja mogu imati razdoblje čekanja prije nego što pokriće postane aktivno, ali to varira ovisno o osiguravatelju i uvjetima police.

 

Javite se zaizradu ponude

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi individualnog osiguranja nezgode, slobodno nas kontaktirajte.

OsigurajMe-phone-screen_960
Open chat
Pozdrav 👋
Kako Vam mogu pomoći?