Osiguranje za ugostiteljstvo

restoran, kafić, bar

Osiguranje za ugostiteljstvo

restoran, kafić, bar

“Zaštitite svoju imovinu i zaposlenike uz osiguranja prilagođena vašim poslovnim potrebama.”

Zašto ugovoriti

Osiguranje za ugostiteljstvo

Osiguranje za ugostiteljstvo pruža zaštitu vlasnicima ugostiteljskih objekata, poput restorana, kafića, barova, noćnih klubova i drugih sličnih objekata, od različitih rizika koji su specifični za tu industriju. Ugostiteljska industrija je izložena nizu potencijalnih opasnosti, od oštećenja imovine do odgovornosti prema gostima, pa je osiguranje ključno za zaštitu investicija i osiguranje stabilnog poslovanja.

Evo nekoliko ključnih aspekata osiguranja za ugostiteljstvo:

Osiguranje imovine: Pokriva oštećenje ili gubitak fizičke imovine objekta, poput zgrade, namještaja, opreme za kuhinju i zaliha. To može biti zbog požara, poplave, krađe i drugih uzroka.

Osiguranje od odgovornosti: Pruža zaštitu u slučaju da gost ili treća strana podnese tužbu protiv ugostiteljskog objekta zbog ozljede ili štete koja se dogodila unutar objekta.

Osiguranje od poslovne prekida: Ako se poslovanje mora privremeno zaustaviti zbog nepredviđenog događaja (npr. požara ili poplave), ovo osiguranje može nadoknaditi izgubljene prihode i fiksne troškove.

Osiguranje za zaposlenike: Uključuje osiguranje radnika, koje pokriva medicinske troškove i izgubljene plaće zaposlenicima koji se ozlijede na radu.

Osiguranje od odgovornosti zbog posluživanja alkohola: Posebno važno za objekte koji poslužuju alkohol. Pokriva tužbe zbog šteta ili ozljeda koje nastaju zbog posluživanja alkohola osobama koje su već bile vidno pijane ili maloljetnicima.

Osiguranje hrane i kontaminacije: Ako gost postane bolestan zbog kontaminirane hrane poslužene u objektu, ova polica može pokriti potencijalne tužbe.

Cyber osiguranje: Važno za ugostiteljske objekte koji prihvaćaju online rezervacije, pohranjuju podatke o gostima ili obavljaju druge online transakcije. Pruža zaštitu od cyber napada i krađe podataka.

Kako bi se pružila adekvatna zaštitna, vlasnici ugostiteljskih objekata trebali bi razmotriti sve potencijalne rizike povezane s njihovim poslovanjem i odabrati odgovarajuće osiguranje koje će najbolje odgovarati njihovim specifičnim potrebama.

Cijena osiguranja za ugostiteljstvo može se značajno razlikovati ovisno o različitim čimbenicima, a kako bi se dobila točna cijena, najbolje je konzultirati se s osiguravateljskim agentom ili brokerom. Ipak, evo nekoliko ključnih faktora koji mogu utjecati na cijenu osiguranja za ugostiteljstvo:

Veličina i vrsta objekta: Veći restorani ili noćni klubovi s većim kapacitetom posjetitelja obično će imati više premije nego manji kafići ili bistroi.

Lokacija: Objekti u urbanim područjima ili u područjima s većim stopama kriminala mogu imati više premije. Također, ugostiteljski objekti u područjima s većim rizikom od prirodnih katastrofa (poput poplava ili potresa) također mogu plaćati više.

Vrsta pokrića: Ako odaberete sveobuhvatniju policu koja pokriva širok spektar rizika, to će koštati više nego osnovna polica.

Visina pokrića: Ako želite veći iznos osiguranja, to će se odraziti na cijenu.

Iznos franšize: Franšiza je iznos koji morate platiti prije nego što vaše osiguranje počne pokrivati štetu. Ako odaberete višu franšizu, vaša premija će obično biti niža.

Povijest objekta: Ako je objekt ranije podnosio zahtjeve za osiguranje ili imala incidente, to može povećati premiju.

Sigurnosne mjere: Ugostiteljski objekti koji imaju moderne sigurnosne sustave (poput alarmnih sustava, nadzornih kamera i slično) mogu biti nagrađene nižim premijama.

Posluživanje alkohola: Ako objekt poslužuje alkohol, to može utjecati na premiju, posebno ako je potrebno osiguranje od odgovornosti zbog posluživanja alkohola.

Da biste dobili točnu cijenu osiguranja za vaš ugostiteljski objekt, najbolje je opisati svoje specifične potrebe i zatražiti personaliziranu ponudu. Također je korisno povremeno revidirati svoje osiguranje kako biste osigurali da ste adekvatno pokriveni s obzirom na promjene u vašem poslovanju.

restaurant-table-with-decorations-2022-11-15-03-29-22-utc_960

Bezbrižno poslovanje

Pogledajte predmete osiguranja

Ugovorite osiguranje À la carte prilagođeno ugostiteljima.

provide-all-types-of-insurance-services-_960

Kontaktiraj nas zaizradu ponude

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu ili odgovor na vaše pitanje u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

OsigurajMe-phone-screen_960