Osiguranje za IT djelatnost

Software, Hardware

Osiguranje za IT djelatnost

Software, Hardware

“Zaštitite svoju imovinu i zaposlenike uz osiguranja prilagođena vašim poslovnim potrebama.”

Zašto ugovoriti

Poslovno osiguranje informacijske tehnologije

Osiguranje za IT djelatnost je specijalizirana vrsta osiguranja koja pruža pokriće za razne rizike s kojima se suočavaju tvrtke i pojedinci koji rade unutar informacijske tehnologije. S obzirom na jedinstvene izazove i specifičnosti IT industrije, ovakva vrsta osiguranja često pokriva aspekte koji nisu uobičajeni za druge vrste poslovanja.

Neki od rizika koji mogu biti pokriveni osiguranjem za IT djelatnost uključuju:

Profesionalna odgovornost: Ako softver ili usluga koju IT tvrtka pruža ne funkcionira kako je obećano ili uzrokuje štetu klijentu, ova polica može pokriti potencijalne odštetne zahtjeve.

Gubitak podataka: Ako tvrtka izgubi ili kompromitira osjetljive podatke zbog hakerskih napada, virusa ili drugih tehničkih problema, ovo osiguranje može pomoći u pokrivanju troškova obnove i potencijalnih kazni.

Osiguranje od cyber rizika: Pruža pokriće za razne cyber prijetnje, uključujući hakerske napade, ranjivosti u sigurnosti i druge online prijetnje.

Oprema i hardver: Pokriva fizičke štete na opremi, kao što su serveri, računala i druga IT oprema.

Pogreške i propusti: Ako tvrtka napravi grešku u kodiranju ili pružanju IT usluga koja uzrokuje financijsku štetu klijentu.

Prekid poslovanja: Ako IT tvrtka privremeno ne može raditi zbog nesreće, katastrofe ili drugog incidenta, ova polica može pomoći u pokrivanju izgubljenih prihoda.

Uzimajući u obzir brzinu razvoja tehnologije i stalno promjenjive prijetnje u digitalnom svijetu, osiguranje za IT djelatnost postaje sve važnije za tvrtke koje žele zaštititi svoje poslovanje, zaposlenike i klijente.

Trošak osiguranja za IT djelatnost može se značajno razlikovati ovisno o nizu čimbenika. Evo nekoliko ključnih faktora koji utječu na cijenu osiguranja za IT djelatnost:

Veličina tvrtke: Veće tvrtke s većim prihodom i više zaposlenika obično će plaćati više za osiguranje nego manje tvrtke.

Vrsta pokrića: Različite vrste pokrića (poput sajber osiguranja, osiguranja od profesionalne odgovornosti itd.) mogu imati različite cijene. Što više vrsta pokrića odaberete, to će ukupni trošak biti veći.

Visina pokrića: Ako odaberete veći iznos osiguranja, to će, naravno, utjecati na cijenu.

Učešće: Dio koji Vi plaćate u visini štete

Specifični rizici povezani s vašim poslovanjem: Ako vaša tvrtka rukuje osjetljivim podacima ili radi na visoko rizičnim projektima, možda ćete plaćati više za osiguranje.

Geografska lokacija: Troškovi osiguranja mogu se razlikovati ovisno o tome gdje se vaša tvrtka nalazi i gdje pružate usluge.

Povijest tvrtke: Ako je vaša tvrtka ranije podnijela mnogo zahtjeva za osiguranje ili imala sigurnosne probleme, to može povećati cijenu osiguranja.

Dugoročni ugovori i popusti: Neki pružatelji osiguranja mogu ponuditi popuste za višegodišnje ugovore ili za kombiniranje više vrsta osiguranja.

Da biste dobili preciznu procjenu troškova osiguranja za IT djelatnost za vašu tvrtku, najbolje je konzultirati se s osiguravateljskim agentom ili brokera koji može pružiti prilagođene ponude temeljene na specifičnim potrebama i rizicima vaše tvrtke.

programmers-working-in-team-at-it-company-2022-07-20-07-44-30-utc_960

Bezbrižno poslovanje

Pogledajte predmete osiguranja

U poslovanju ne možemo predvidjeti sve; događaji poput požara, poplava ili potresa sigurno nisu dio Vašeg programskog koda.

provide-all-types-of-insurance-services-_960

Kontaktiraj nas zaizradu ponude

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu ili odgovor na vaše pitanje u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

OsigurajMe-phone-screen_960